Avustralya’da Eğitim Alırken Yasal Çalışma Hakkı

Avustralya eğitim vizesi çalışma izinli olarak alınıyor. Avustralya’ya varışta çalışma hakkı için ek işlem yapmaya gerek yok. Sadece iş bulunduktan sonraki işlemler var ki bunlarda da işvereniniz sizi yönlendirecektir.

 

Dil eğitimi alırken çalışma hakkı

Dil eğitimi alırken haftada 20 saat yasal çalışma hakkınız bulunuyor. Dönem tatilleri, Noel tatili vb tatillerde tam gün çalışma hakkı var. Birçok öğrenci yasal çalışma saatlerinin dışında da çalışabiliyor. Böyle çalışmak için öncelikle ortama alışmanızı ve koşulları gözlemenizi öneririz.

 

Sertifika/Diploma Programı alırken çalışma hakkı

Sertifika / Diploma programlarında da eğitim alırken dil eğitiminde olduğu gibi haftada  20 saat yasal çalışma hakkı var. Bu programlar çalışabilmek için çok avantajlı koşullara sahip:

 

  1. Sertifika / Diploma programlarında eğitim genellikle haftada 1- 1,5 gün verilmektedir.

Böylece çalışabilmek için geriye çok zamanın kalmaktadır. Birçok öğrenci kendisine tam gün çalışma ortamı yaratabilmektedir.

 

  1. Daha cazip olan ise Sertifika / Diploma programlarının farklılıklar olsa da genellikle 9’ar haftalık modüllerden oluşması ve her 9 haftalık dönemden sonra 3 hafta süreli tatil döneminin olmasıdır. Avustralya’da eğitim gören öğrenciler tatil dönemlerinde ( dönem araları, ulusal tatiller, noel tatili vb) tam gün yasal çalışma hakkına sahipler. Bu da Sertifika / Diploma programlarını uzun tatiller sebebiyle de çok cazip kılıyor. Çarpıcı bir örnek olarak 1 yıl sureli Diploma programında tatillerle birlikte verilen vize dolayısıyla toplam kalış süresi 1.5 yıl olabilmektedir

 

ÇALIŞARAK NE KADAR KAZANILABİLİR?

 

Dil Okulu Öğrencileri: Çalışma ücreti saat başına 19-25 AUD dolayındadır. Böylece sadece Part time çalışarak haftada ort. 350-500 AUD kazanabilirsiniz. Tam gün çalışma hakkınızın olduğu tatil dönemlerinde doğal olarak çok daha fazla kazanabilirsiniz. İlk haftalarda daha düşük, sonraki aylarda daha yüksek getirili işler bulunacaktır. İngilizcesi iyi olanların daha düzeyli ve getirili işlerde çalışması doğal olarak daha kolaydır. Uzmanlık alanınızla ile ilgili iş bulunması halinde çok daha yüksek gelir beklenebilir.

 

Sertifika/Diploma Program Öğrencileri: katılanların gerek iyi düzeyde İngilizceye sahip olmaları gerekse uzun çalışma saatlerine uygun zamana sahip olmaları sebebiyle daha fazla kazanmaktadırlar. Daha fazla kazanan öğrencilerimiz bulunuyor olsa da genel beklenti yılda ortalama 50.000 AUD olmalıdır.

www.vizebasvur.com deneyimli eğitim danışmanları ile yurtdışı ile ilgili tüm işlemlerinizde en büyük yardımcınızdır.
Eskişehir Web Tasarım