İngiltere, Amerika, Kanada gibi ülkeler son yapılan değişikliklerle, dil eğitimine gelen öğrencileri için çalışma iznini kaldırmıştır. İngilizce dil i,çin yurtdışına giden öğrencilere  çalışma izni veren ülkeler İrlanda, Avustralya, Dubai ,Yeni Zelanda ve kısmen Malta'dır.

 

İrlanda’da 25 hafta ve üzeri dil okulunda İngilizce eğitim alan öğrenciler için haftada 20 saat part-time yasal çalışma hakkı veriliyor. Ek olarak verilen 8 haftalık tatil döneminde ise öğrenciler Tam gün yasasl çalışma hakkına sahiptirler. Çalışma izni alabilmek için öğrencinin İrlasnda'ya ulaştıktan sonra ” Garda National Immigration Bureau” veya en yakın Garda merkezine başvurması gerekir. Bunun için randevu alınmasaı gerekmektedir ki randevu tarihleri genellikle 5-8 hafta sonraya verilmeltedir. Vizebasvur.com olarak öğrencilerimize bu konuda destek olmaktayız.

 

UNUTMAYIN,  eğitim ve çalışma sürenizi İrlanda’da iken uzatabilirsiniz:

İrlanda’da 25 hf ve daha uzun süreli eğitim aldıkysan sonra eğitiminizi uzatmsak isterseniz bunu yapabilirsiniz, üstelik 2 kez. Dolayısıyla İrlanda'da kalış süreniz 2 yıla kadar uzatılabilinir.


İrlanda’da dil eğitimi alırken çalışarak hem İngilizce pratik yapabilir, hem de yaşam giderlerinizi karşılayabilirsiniz. Birçok öğrenci eğitim alırken part time çalışarak aylık ortalama 800-1000 Euro, tatil dönemlerinde tam gün çalışırken doğal olarak çok daha fazla gelir elde edebiliyorlar.

 

Dublin, Google, Microsoft, Facebook vs. gibi birçok dünyanın en bilinen bilişim kuruluşlarının Avrupa üssüdür. Bu kuruluşlar bünyelerinde çalışabilecek üniversite mezunu Türkçe bilen çalışan aramaktadır.

 

 

 

 

 

www.vizebasvur.com deneyimli eğitim danışmanları ile yurtdışı ile ilgili tüm işlemlerinizde en büyük yardımcınızdır.
Eskişehir Web Tasarım